VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik laden en lossen?

Als u met een vrachtwagen in Groningen rijdt, hebt u soms vergunningen of ontheffingen nodig. Voor een verhuizing kunt u bijvoorbeeld een Tijdelijke Verkeersmaatregel of een Tijdelijke Objectvergunning nodig hebben. Ook voor bepaalde types vrachtauto’s en voor de lading kunnen eisen gelden.

De belangrijkste ontheffingen en vergunningen voor (zwaar) vrachtverkeer in Groningen zijn:

 • Ontheffing 7,5 ton
  Voor als u met een voertuig zwaarder dan 7,5 ton de binnenstad van Groningen wilt aandoen buiten de vrachtroutes. Bijvoorbeeld om een kermisattractie te vervoeren.
 • Tijdelijke Verkeersmaatregel
  Voor als u eenmalig de weg gaat afsluiten, of parkeervakken wilt innemen met een voertuig of object. Bijvoorbeeld bij het laden en lossen.
 • Tijdelijke Objectvergunning
  Voor als u een of meer objecten tijdelijk in de openbare ruimte wilt plaatsen, bijvoorbeeld een puincontainer, steiger of hijskraan.
 • RVV-verkeersontheffing
  Voor als u met uw voertuig moet rijden of parkeren op een plek waar dat niet mag, of op een andere manier de Wegenverkeerswet moet overtreden.
 • Ontheffing milieuzone
  Voor als u de milieuzone in wilt met een vrachtauto die niet aan de milieu-eisen voldoet.
 • Ontheffing vervoer gevaarlijke stoffen
  Voor als u gevaarlijke stoffen wilt vervoeren buiten de routes waarop dat is toegestaan.
Hoe reserveer ik een zaal?

Voor het reserveren van een vergader- of congreszaal voor groepen tot 90 personen belt u naar 088-TWEETAL.
U kunt ook emailen naar conference@tweetal.nl.

Hoe lang bestaat Tweetal al?

In 1976 wordt Tweetal opgericht. Op dat moment pioniers op catering gebied. Inmiddels is deze markt zeer volwassen en professioneel geworden en zijn we trots op het resultaat dat we hebben staan. We hebben alle stappen meegemaakt en mogen ons met gepaste afstand een autoriteit noemen op Events-catering en Business-catering.

Wat is er te doen in de verschillende locaties?

Bij Tweetal vinden het hele jaar door evenementen en beurzen plaats. Kijk in de agenda voor een actueel overzicht.

Hebben jullie vacatures of stageplekken?

Tweetal is altijd op zoek naar professionals die niet stil kunnen zitten en zin hebben in een uitdaging in een omgeving die altijd in beweging is. Bekijk ons vacature-overzicht of stuur een open sollicitatie. Ook voor studenten die stage willen lopen heeft Tweetal veel te bieden.

Is elke locatie voorzien van (gratis) Wi-Fi?

Tweetal biedt u gratis onbeperkt gebruik van draadloos internet aan. Op alle complexen vindt u namelijk gratis draadloos internet. Dit biedt u vele voordelen. Zo blijft de afstand tussen thuis of kantoor klein als u tijdens een bezoek aan een beurs, vergadering, congres of evenement gewoon even kunt inloggen op een vertrouwd netwerk. U kunt gebruikmaken van het gratis draadloos internet in alle ruimten van Tweetal.